Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårrullen allt mer populär bland förare

”Kring 85-90 förare” 2013, 119 i fjol och nu 138 på lördag. Folkracetävlingen Vårrullen på Ticksta motorstadion i Rö blir att mer populär.

Annons

– Jättekul med så många förare, säger Britt Ljungberg, i arrangerande föreningen MK Orion.

– Det verkar som om förarna verkligen vill köra vår tävling. Vi som jobbar med Vårrullen har alla kört folkrace och vet hur banan och tävlingen ska vara. Vi har förarnas perspektiv, det tror jag är en anledning till att antalet förare ökar.

Vårrullen innehåller fyra olika tävlingsklasser – debutant, junior, dam/veteran samt senior.

Bland förarna finns 15 hemmahopp, bland andra Tobias Svärd, Magnus Lund och Lars-Göran Strandberg. Och hemmaförarna kommer köra på en bana i toppklass, enligt Britt Ljungberg.

– Vi har fått till den väldigt bra, banan är lika fin som under tidigare år. Banpersonalen är oerhört duktig.

Vårrullen, som ingår i Upplandsserien och Stockholmscupen, lockar många förare från Upplands- och Stockholmsområdet, men även några långväga gäster från bland annat Borlänge, Karlstad och Ludvika.

Klockan 10 på lördag är första start och inträdet ligger på 60 kronor per person eller 100 för en familj (2 personer och uppåt).