Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varningsskyltar i Rialareviret

Under lördagen satte någon upp skyltar som varnar för oskygga vargar i Rialareviret.
- Vi har ingenting med skyltarna att göra, säger Eva Hedberg på Länsstyrelsens rovdjursavdelning.

Annons

Någon gång under lördagen sattes skyltarna upp längs vägen förbi Beateberg i Rialareviret. På skyltarna som placerats ut på träd varnas för att vargarna "uppvisar ett mycket oskyggt beteende" och att man vid kontakt med vargar ska "göra sig stor" och gå emot djuren.

- Det är i och för sig ett någorlunda bra råd. Springa från djur ska man ju aldrig göra. Det är bättre att ta ett par steg emot dem och klappa händerna, säger Eva Hedberg.

Men hon påpekar att skyltarna inte satts upp av Länsstyrelsen och att det är en fråga för kommunen att ta ner dem.

- Det är märkligt att sätta upp skyltarna och hänvisa till någon annan, i det här fallet Länsstyrelsen. Men man kan förstås alltid ringa oss om man vill ha information.

Hon påpekar dock att det journummer till myndigheten som uppgivits på skyltarna inte ska användas annat än om man ska rapportera spår eller har fått djur rivna.

På Länsstyrelsen har man inte fått in några rapporter om att vargarna i reviret ska ha blivit närgångna mot människor.

- Det är inget som har hänt och det finns inga indikationer på att vargarna skulle ha ändrat beteende.

Sommaren 2010 satte någon upp skyltar som varnade för att vargarna i Riala spred dvärgbandmask. Även då hänvisade skyltarna till Länsstyrelsen, men inte heller den gången var det som myndigheten  stod bakom skyltarna.