Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för ful bluff mot företagare

Nu har Bolagsupplysningen skickat ut en ny omgång lurendrejeri-blanketter som är förvillande lika Skatteverkets.

De är inte nya, de blå "Årskompletteringserbjudande"-breven från Skatteverket som skickas hem till företagare. Men affärsidén verkar ändå fungera, trots att det varnats om dem i flera omgångar genom åren. Företagare har nämligen inte rätt att utnyttja den ångerrätt som privatpersoner kan göra vid köp på distans.

Det är företagare som får blanketten, som ofta innehåller både korrekta och felaktiga förtryckta uppgifter. Du uppmanas att rätta felen. I det finstilta finns information om vad det är du egentligen skriver under på om du skickar in blanketten.

Spoiler: Du kommer att få en faktura på 4 795 kronor plus moms. Vad får du du för den nätta summan? Jo, ditt företag "Rankas högre än andra företag vid sökningar i din bransch (SNI) på www.bolagsupplysningen.se".

Bolagsverket, som på grund av det förvillande lika namnet ofta får ta skulden för Bolagsupplysningens bluffutskick, har bra information på sin sajt om utskicket. Där kan du läsa om hur du bestrider fakturan på ett korrekt sätt, om du har lurats att fylla i blanketten.

Läs mer på Svensk Handels varningslista.