Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmen tillbaka - så länge stannar den

Många har en varm helg att se fram emot.

Sommarvärmen har hittills uteblivit och runtom i landet har kyla, regn och rusk dominerat. Men till helgen kan det bli till att plocka fram badkläderna och picknickkorgen. En stor del av landet kan se fram emot sol och temperaturer på närmare 25 grader. Även i Norrtälje blir det soligt och varmt.

Under lördag och söndag blir det uppemot 24 grader med växlande molnighet. Men det är inget stabilt högtryck som drar in, menar Kristoffer Ahlgren, meteorolog vid Foreca.

– Under helgen blir det mestadels uppehållsväder men från och med söndag eftermiddag kan det börja komma regnskurar igen.

Varmluften tar sig successivt österut och under måndag, tisdag och onsdag blir det lite kallare, molnigare och risk för regn. Temperaturer kommer ligga runt 21-22 grader, säger Kristoffer Ahlgren.

Kan vi förvänta oss bättre väder framöver?

– Det ser ut att bli varmare och mer stabilt i juli, men det är fortfarande lite kyligare än normalt. Under andra halvan av juli får vi mer solchanser, men det kan fortfarande komma en och annan skur.

Under maj och första halvan av juni var temperaturerna höga men sedan slog det om i mitten av juni lagom till midsommar och kylan drog in. Enligt SMHI beror den senaste tidens låga temperaturer på sydvästliga vindar som drar in över Skandinavien. Men snart passerar lågtrycket och varmare luft kommer in. Meteorologens tips till soldyrkarna:

– Passa på och njut i helgen.

Följ vädret på NT:s vädersajt här!