Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnan klar för tävlingar i Norrtälje

Norrtälje Simklubbs DM-tävlingar i helgen får en stor stjärnglans. Superstjärnan Sarah Sjöström gör då sin första tävling sedan VM-succén i augusti. – Det känns väldigt roligt, säger tävlingsgeneralen Marie Westholm

Hon är en av världens bästa simmare, den absolut främsta inom fjärilssim, och Sveriges största OS-hopp i Rio de Janerio nästa år.

Nu kommer Sarah Sjöström, 22, till Norrtälje Badhus när NSK arrangerar DM för Stockholmsdistriktet.

– Sjöström, som tävlar för Södertörns Simsällskap, ska simma åtta grenar och det känns väldigt roligt att hon kommer hit, säger tävlingsgeneral Marie Westholm från NSK.

DM blir Sjöströms första tävling sedan VM-succén i Kazan, där hon tog fem medaljer och satte nytt världsrekord på 100 meter frisim. Sedan tre veckor tillbaka befinner hon sig i Sierra Nevada för ett träningsläger på hög höjd och senare i veckan kommer hon hem till Sverige – och Norrtälje.

– DM känns som ett bra tillfälle att träna på att tävla, den känslan kan du aldrig riktigt överföra på en träning, och att känna hur träningen på hög höjd har påverkat mig, säger Sarah Sjöström till DN.

Distriktsmästerskapet pågår under lördag och söndag och Sjöström kommer tävla under första dagen. Hon ställer upp i följande grenar:

50 frisim, 100 fjäril, 4x200 frisim, 4x50 frisi, 4x100 medley, 50 fjärilsim, 100 frisim, 4x100 frisim.

En annan landslagsstjärna som kommer tävla i Norrtälje Badhus är Simon Sjödin.

Läs mer inför DM i NT senare i veckan.