Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästare till sprinttävling på Marholmen

I fredags vann hon VM-guld i medeldistans i Italien. I fjol vann hon D21-klassen i Skärgårdssprinten. Annika Billstam är tillbaka i Roslagen och är först ut i spåret när första etappen avgörs på Marholmen i kväll.

I dag samlas 263 orienterare på Marholmen för att delta i den femte upplagan av orienteringstävlingen Skärgårdssprinten som arrangeras av OK Roslagen.

Tävlingen, som är uppdelad i två etapper i dagarna två, lockar för andra året i rad stjärnglans till Roslagen i form av Annika Billstam. Billstam, som i fredags vann VM-guld i medeldistans i Italien, ställer återigen upp i D21-klassen som hon vann i fjol.

– Det känns jättekul att hon väljer att vara med eftersom det gick så bra för henne i VM, säger Charlotte Sandberg, tävlingsledare för Skärgårdssprinten.

Under kvällens första etapp är Billstam först ut i spåret och beräknas lämna Marholmen 18.01. Under andra etappen på onsdag startar hon som fjärde orienterare.

Bortsett från Billstam har arrangörerna ännu en anledning att fira då årets upplaga slagit deltagarrekord. 263 startar, drygt 50 fler än i fjol.

– Jättekul att så många dyker upp, säger Sandberg.

Vilka förhoppningar har du på årets Skärgårdssprint?

– Att allt rullar på som det ska och att alla har roligt, men framför allt att alla blir nöjda.