Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens mest etiska platser

Bahamas, Barbados och Kap Verde, det är några av destinationerna
som turister kan åka till med gott samvete nästa år. Här är
världens mest etiska resmål.

Turister påverkar världen. Det menar organisationen Ethical Traveler, som varje år listar länder man kan resa till med gott samvete.

Sammanlagt är det tio platser som alla satsar på turism samtidigt som de arbetar för att stärka mänskliga rättigheter, förbättra miljön och att bygga ut den sociala välfärden.

"Genom att besöka dessa länder använder vi som resenärer vårt ekonomiska inflytande för att stödja de bästa praktikerna", skriver organisationen i ett pressmedelande.

I år är det en rad öar som hamnar högt på listan, bland annat Bahamas,

Barbados och Palau. Barbados och Palau prisas bland annat för att de planerar att skapa stora skyddade marina områden, på 20 respektive 28 procent av ländernas vattenområden.

Uruguay i framkant

Ett annat resmål som hålls fram för sin utveckling är Uruguay, där man i år godkände samkönade giftermål. Dessutom blev landet det andra i Sydamerika som tillåter abort, under graviditetens första tredjedel. Landet har också som mål att 90 procent av dess energi ska vara förnyelsebar till år 2015. Andra länder på listan är Chile, Lettland, Mauritius och Litauen.

Men Ethical Traveler framhåller också att inget land är perfekt.

"Chile och Dominica måste göra större ansträngningar för att respektera de inföddas rättigheter", meddelar organisationen.

Läs mer på: www.ethicaltraveler.org