Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens dyraste rumsservice

Den som gillar att beställa mat till hotellrummet bör inte
semestra i Skandinavien. Här ligger staden med världens dyraste
rumsservice.

Annons

I Helsingfors får man betala lite extra för att skämma bort sig själv på hotellet. Staden har nämligen världens dyraste rumsservice, enligt en undersökning av Tripadvisor. Företaget jämförde snittpriser på en club sandwich, en flaska vatten, en vodka, en flaska läsk, en påse nötter, och kemtvätt av ett plagg. I Helsingfors landade slutsumman på cirka 612 kronor. Oslo var näst dyrast, där motsvarande pris blev 600 kronor. Seoul och Zurich hörde också till de dyraste städerna, där beställningen blev 501 respektive 495 kronor. Stockholm hamnade på femte plats med en kostnad på 475 kronor.

Prisvärt i Tunis

Billigast var i stället Tunis, huvudstad i Tunisien, där kostnaden blev 126 kronor. Andra städer där man betalade mer blygsamma summor är Kapstaden, Budapest, Prag och Marrakech.

Men kombinerar man priset för rumsservice med kostnaden för hotellrummet blir prisbilden annorlunda: Då är det i stället New York som är dyrast, och Jakarta billigast.