Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa stad är japansk

Kyoto petar Bangkok från förstaplaceringen över världens bästa städer. I Europa är det italienska och spanska städer som hamnar i toppen.

Annons

Varje år listar resemagasinet Travel + Leisure årets bästa städer. Förra året toppade Bangkok listan, men i århar japanska Kyotoseglat upp i topp. Staden är bland annat känd för sina antika tempel -här finns över 1 600 buddhisttempel och helgedomar bevarade. Många reser hit på våren för att se den överdådiga körsbärsblomningen i staden.

På andra plats kommer Charleston i amerikanska South Carolina, som sticker utför sina utmärkta restauranger och hotell. Staden har tidigare röstats fram som den bästa staden i USA av Condé Nast

Italien populärtDen högsta europeiska placeringen står Florensför. Den toscanska staden hamnar på tredje plats. Och Italien är populärt i år. Rom hamnar på femte plats.

Även Spanien har gjort intryck, med Sevilla på sjunde och Barcelona på åttonde plats.

Den thailändska huvudstaden, som förra året toppade listan,finns i år överhuvudtaget inte med på topp tio, vilket antagligen beror på de politiskaoroligheterna iBangkok under det senaste året.

Hela listan

1. Kyoto, Japan

2. Charleston, South Carolina

3. Florens, Italien

4. Siem Reap, Kambodja

5. Rom, Italien

6. Istanbul, Turkiet

7. Sevilla, Spanien

8. Barcelona, Spanien

9. Mexiko City, Mexiko

10. New Orleans, USA

Fakta/Kyoto

Invånare: cirka 1,5 miljoner.

Kyoto ligger, liksom Tokyo, på Japans stösta ö Honshu.

Kyoto var huvudstad i Japan mellan 794 och 1868. Än idag är det den stad där kejsaren kröns.

Historiska Kyoto är ett världsarv.