Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa hotell

Vill du bo i världsklass? Då är det ett spahotell i bergen du
ska bege dig till, enligt en ny stor omröstning bland
resenärer.

Miljoner användare på sajten Trip Advisor har ännu en gång sagt sitt: Världens bästa hotell ligger i Pontresina, Schweiz. Grand Hotel Kronenhof blandar gammaldags charm med moderna bekvämligheter och är lika imponerande som de omgivande bergen, så lyder omdömet. Tvåa på listan kommer The Upper House i Hongkong Kina, på grund av sin lyx och personliga service. Maldiverna tar hem tredjeplatsen med ett lugnt boende nära det turkosa havet, vid Lankanfushi. På Gili Lankanfushi Maldives gäller devisen som fallit resenärerna i smaken: "inga skor, inga nyheter". Andra hotell i topp fem är Nayara Hotel, Spa and Gardens i Costa Rica och The Oberoi Udaivilas i Udaipur, Indien.

Italien i topp

Sammanlagt fick över 7 000 hotell någon slags utmärkelse. Italien var landet med flest vinnare - där prisades hela 152 hotell. Som högst hamnade ett italienskt hotell dock på 19:e plats: Hotel Schwarzenstein i Lutago. Grekland fick också in ett på topp tio-listan: Lindos Blu, i Lindos.

Genomsnittspriset för en natt på hotellen i topp tio är cirka 2 500 kronor. (TT)