Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa flygplats får vattenfall

Singapores flygplats har flera gånger utsetts till världens bästa. Nu planeras en ombyggnad - med ett vattenfall.

Annons

Den nya munkformade byggnaden i glas och stål ska binda ihop Changi-flygplatsens tre terminaler med glastunnlar, och byggas ovanpå en underjordisk parkering.

Byggnadenfår femvåningarmedbland annat ett vattenfall i en stor grön inomhusträdgård. I planerna ingår också ett stort utbud lyxbutiker och nya restauranger.

Det är arkitekten Moshe Safdie som leder arbetsgruppen för projektet som går under arbetsnamnet Project Jewel. Han har bland annat tidigare designat världens dyraste byggnad Singapore's Marina Bay Sands Resort, och är känd för sina ekovänliga projekt.

Sevärdhet i sig

När den nya delen står klar kommer flygplatsenskapacitet att öka till 85 miljoner passagerare om året. Redan nu är flygplatsen en viktig knytpunkt i sydostasien. Under 2013hanteradeChangi-flygplatsen53, 1 miljoner passagerare.Det gjorde flygplatsen till världens femte mest trafikerade.

Ledningen säger i ettuttalande att deräknar med att själva flygplatsen i sig kommer att bli en sevärdhet för turister.

Världens bästa flygplatser

Världens bästa flygplatser, utnämnda vid World Airport Awards 2014

1. Changi-flygplatsen, Singapore

2. Incheons internationella flygplats,Seoul, Sydkorea

3. Munchens flygplats, Munchen, Tyskland

4. Hong Kongs internationella flygplats, Hong Kong

5. Schiphol, Amsterdam