Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varghatare uppmanar att klippa stängsel

Uppmaningar, som syftar till att bli av med vargar i Rialareviret, sprids på nätet.

För någon vecka sedan skrev NT om att någon eller några klippt hål i stängslet vid E18 på ett femtiotal ställen inom bland annat vargreviret i Riala. Nu visar det sig att det finns uttalanden från vargmotståndare i Facebookgruppen Våga Vägra Varg som uppmanar till liknande aktioner.

Ett av dem lyder: ”Får se till att det finns bra hål i viltstänslinjen längs vägarna!”. Tror att vi ska börja åtla vid mitträckena på våra vägar!! Så släpa inte in roadkill i skogen...lägg det mitt i vägen.”

"Hade inte sett det"En av Våga Vägra Vargs administratörer är Claes Bäck, jaktarrendator vid Beateberg i Rialareviret. Han tar klart avstånd från kommentarerna när NT berättar om dem.

– Jag hade inte sett det här själv. Men det är klart att vi inte kan ha hål i viltstängslen. Åtlar man på vägen lockar det ut vildsvin också. De kan väga 250 kilo. Att krocka med en sån är riktigt farligt för bilister som kör i 140 kilometer i timmen, som de ju gör på E18. Mitt jaktlag brukar kolla staketet på vår mark och där har vi inte sett några hål.

Så vad ska du göra för att få bort såna här kommentarer från er grupp?

– Jag ska tänka på det. Jag kommer att kommentera det som är skrivet och kanske tar vi bort dem. Jag ska prata med den andra administratören.

Två timmar efter NT:s samtal är kommentarerna borttagna.

Läs hela artikeln i fredagens tidning här (gäller 11-13/11)