Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårens populäraste storstad

Det är en klassisk favorit som ligger i topp när svenskarna
väljer weekendresa inför våren. Istanbul och Budapest är annars
städerna dit bokningarna ökar mest.

Svenskarna verkar inte få nog av afternoon tea och Big Ben: London är den populäraste storstaden i vår, enligt statistik från resebyrån Ticket. Företaget rapporterar också att storstadsresandet har ökat med hela 22 procent i vår.

- Tidigare reste många i syfte att få sol och bad. Nu är det i stället upplevelserna som är målet, varpå storstäderna har blivit intressanta resmål, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på företaget.

Efter den brittiska huvudstaden kommer klassisker som New York, Paris, Barcelona och Rom. De städerna står för de största volymerna och har mer än dubbelt så många bokningar än den nedre hälften av topplistan.

Istanbul populärt

Nya på topp tio är Istanbul och Budapest, på nionde respektive tionde plats. Tillsammans med Berlin är de också städerna som ökar mest i popularitet.

-Den turkiska liran är rekordlåg, vilket gör Istanbul till ett mycket prisvärt alternativ i vår, säger Maria Gertell.