Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdcentral lever vidare

Protesterna hjälpte. Beställarenheten höjde anslaget. Och hyresvärden sänkte hyran. Edsbroborna får behålla sin vårdcentral.

Annons

Under tisdagen var alla överens och Cevita Cares AB:s vd Björn Bildsten kunde därefter meddela att man fortsätter driften av vårdcentralen i Edsbro som vanligt efter 1 april.

– Politikerna har lyssnat på väljarna, säger han.

Det har varit många turer kring den kombinerade vård- och distriktssköterskemottagningen i Edsbro, som är en filial till vårdcentralen i Rimbo.

Så glädje var stor i somras, 2013, när beslutet kom om att Norrtälje skulle få behålla sina två filialer – Blidö och Edsbro. Men glädjen blev kortvarig i Edsbro då det visade sig att deras tilläggsersättning i samma veva halverades . Från 38 000 till 18 000 kronor per månad. Det fick till följd att ingen vårdgivare ville driva mottagningen.

Efter alla protester ändrade sig politikerna nu i mars och de gav beställarenheten i uppdrag att höja tilläggsersättningen med tiotusen kronor per månad.

Detta var dock fortfarande en betydande försämring gentemot tidigare. Så en fortsatt drift har hängt på om man skulle kunna omförhandla hyresavtalet med hyresvärden eller inte. Det är dessa förhandlingar som nu är i hamn.

– Alla papper är inte underskrivna, men vi är överens, säger Björn Bildsten.