Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varannan chef bor på annan ort

Mer än hälften av de högsta cheferna i Norrtälje kommun bor i andra kommuner. NT har pratat med två chefer som valt olika boendelösningar.

Annons

Under de senaste två åren har flera höga chefer rekryterats till Norrtälje kommun. En majoritet av dem bor i andra kommuner och har valt att bo kvar där. Totalt sett bor 16 av 28 chefer, alltså drygt 57 procent, någon annanstans. Det inkluderar kommundirektören Per Nordenstam som varit på posten i två år. Han bor i Älvkarleby.

Just nu pågår, som NT berättat om flera gånger, senast den 3/9, ett intensivt arbete med att skapa varumärket Norrtälje kommun. Det är ett viktigt led i målet att öka antalet invånare från dagens 56 000 till 63 000 år 2020.

I översiktsplanen för hur Norrtälje kommun ska utvecklas fram till år 2040 nämns att det året ska Norrtäljeborna vara 77 000 i antal.

För personalchef Gunilla Ejefors Lublin, som tillträdde sin tjänst för ett år sedan, var det självklart att bo kvar i Hammarby Sjöstad där hon bor med sin familj.

– Jag har mina fyra söner och mitt sociala liv i Stockholm. Jag jobbade tidigare i Västerås och är van vid att pendla, säger hon.

– Eftersom det är så bra kommunikationer så är det möjligt att bo kvar.

Gunilla Ejefors Lublin tycker det är en bra blandning av chefer i Norrtälje kommun och ser inget bekymmer med att över hälften av cheferna bor utanför Norrtälje kommun.

– I den första linjens chefer är det flera som bor i andra kommuner. Men vi har ju Åse Modin (chef för barn- och utbildningsförvaltningen) som ett bra exempel på någon som bor här och Torkel Andersson som ju valt att flytta.

För just Torkel Andersson var det självklart att flytta till Norrtälje när han sökte tjänsten som planeringschef. I januari gick flyttlasset från Uddevalla där han arbetade tidigare.

– Det passade min situation. Jag har ingen annan att ta hänsyn till. Mina barn och barnbarn bor i Stockholm och det gör även mina två systrar, säger han.

Han trivs väldigt bra i Norrtälje. Delar av kommunen är dessutom hemtama för honom eftersom han tillbringade 15 somrar på ett lantställe utanför Rö på 80- och 90-talen.

– Det är så olika för olika personer. Det handlar om vilket skede man är i i livet. Det är inte svart eller vitt och oftast är det inte bara en person i hushållet vilket gör att det kan bli olika lösningar, säger Torkel Andersson angående att så många pendlar in till kommunen i stället för att flytta hit.

Varken Gunilla Ejefors Lublin eller Torkel Andersson anser att det är en nackdel om man som chef bor utanför kommunen man arbetar i.

– Man bidrar till den politiska ambitionen, men det är kompetensen som styr, inte var man bor, säger Gunilla Ejefors Lublin.

Gunilla Ejefors Lublin har som personalchef ett stort ansvar vid nyrekryteringar.

Hur viktig är frågan om en person vill bo i Norrtälje?

– Det är inte en förutsättning, men det är en fråga som kommer upp. Vi har folk som sökt både från Småland och Norrland och då frågar jag hur de kan ta sig hit.

Ser du någon nackdel med att inte bo där du arbetar?

– Nej, det gör jag inte. Vi är inte politiker utan tjänstemän som ska stötta politikerna i sakfrågor. I vissa fall kanske det är bra med lokalkännedom som på VA-sidan, men då har man sin professionella kompetens att ta av.

Som planeringschef arbetar Torkel Andersson med att förverkliga översiktsplanen. Han ska därmed bidra till befolkningsökningen.

– Norrtälje tillhör en större arbetsmarknadsregion och pendlingen kan öka både in och ut. Att skapa attraktiva boenden är också en strategisk fråga för att kommunen ska växa liksom att verka för goda pendlingsmöjligheter. Förbättring av vägar och bra kollektivtrafik till exempel.