Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vår sämsta match denna säsong"

Rimbo HK:s Uppsalaäventyr blev ingen rolig historia. Laget var med första kvarten, sedan körde Hammarby över Rimbo.
– Vi känns slitna, säger Ken Tollbring, lagkapten i Rimbo.

Annons

33–23 till Hammarby. Rimbo HK var chanslöst i Fyrishov.Efteråt sågade Ken Tollbring lagets insats.

– Det var ingen bra match, vår sämsta den här säsongen. Vi hade bara inställning matchens första tio minuter. Vi borde vara mer taggade än så här, sade lagkaptenen efter matchen.

Inledningsvis såg det annars ganska trevligt ut med Rimbo-ögon. Lagen följdes åt till ungefär 15 minuters spel. Sedan visade Hammarby klass.

Martin Dolk, Josef Pujol och Richard Hanisch hade stundtals lekstuga med Rimboförsvaret. I paus ledde Hammarby med åtta bollar.

– Matchen står och väger i första och vi gör inga mål och sjunker ihop. När de åkte iväg så kändes det jobbigt, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

Vad sade ni till varandra i paus?– Vi försökte höja oss och jobba mer. Det tar liksom inte slut bara för vi förlorar den här matchen, säger Dick Tollbring.

– Samtidigt gör Hammarby oss dåliga. Och sedan är vi så beroende av att vi är med i matchen hela tiden. Men i dag var det mycket som gick fel.

Andra halvlek tog vid där den andra slutade. Rimbo körde gång på gång fast i Hammarbys täta försvar, när laget väl fick chansen att avsluta blev i stället för mål miss efter miss.

– Det största problemet är att vi missar alldeles för mycket. Johan (Lundgren) börjar med att missa tre avslut direkt och så kommer Adam (Jernberg) in, men så missar han också, säger Dick Tollbring.

– Det känns pressat emellanåt fast det inte borde vara det.

I mitten av

andra halvlek bytte Rimbo försvar från 6–0 till ett mer uppgraderat. Ett byte som blev lyckat. Men trots fler vunna bollar på egen planhalva fortsatte laget att missa framåt

– Vi hade det jäkligt svårt framåt mot deras 3–2–1-försvar. Sedan känns det som att vi börja tänka på nästa match när vi hamnar i ett stort underläge, säger Ken Tollbring.

– Vi har inte stabiliteten. Det är alldeles för mycket upp och ned. Djupa dalar och höga toppar. Självförtroendet är nere i botten. Vi kommer fel in i matchen och vågar inte tro på det.

Positivt för Rimbo var att matchen lockade hela 1 538 åskådare. Säsongens bästa hemmasiffra, även om den var på bortaplan. Framåt blev Jerry Tollbring målbäst med sju mål.

– Vi är inte med i matchen, vi släpper in för enkla mål och missar framåt. Det kändes uppgivet i andra halvlek.

Elitserien herr

Rimbo - Hammarby 23-33 (10-17)

Rimbos mål: Jerry Tollbring 7, Fredrik Johansson 4, Jeff Tollbring 4, Endrit Abdullahi 3, Ken Tollbring 2, Jonas Andersson 2, Adam Jernberg 1.