Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterledaren pratade politik på Roden

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt pratade skola, jobb och bostäder med eleverna på Rodengymnasiet. Han bad att få bli sedd med kritiska ögon.

Annons

Vänsterledaren passerade Norrtälje och Rodengymnasiet på måndagen. Han inledde debattstunden med att berätta om sin egen bakgrund – från Umeå, metallarbetare och engagerad i nejsidan under EG-omröstningen för 19 år sedan – till att övergå till de teman han ville debattera.

– Jag företräder Vänsterpartiet och kommer att prata om vår politik. Om en moderat hade stått här hade det låtit helt annorlunda. Det är inte den objektiva sanningen som era lärare berättar om. Ni får se på mig med kritiska ögon, sa han.

Jonas Sjöstedt pratade om ämnen som rör ungdomar och hur hans politik skiljer sig från regeringens.

– Marknaden kan inte fixa allt, sa han.

På slutet fick NT en pratstund. V är emot vinster inom skola, vård och omsorg. Undersökningar visar att så är också stora delar av svenska folket.

Varför lockas inte fler av Vänsterpartiets politik?

– Jag tror att det är en sak som lockar väljare till oss. Det kan vara så att andra frågor är viktigare eller att vi måste göra mer. Jag tror att det är viktigt att visa att det går att ta bort vinster, sa Jonas Sjöstedt.