Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesrusning när skola säljs – här är bilderna

Intresserad av att köpa en 100 år gammal skolbyggnad med tillgång till 400 kvadrameter boendeyta? Du är inte ensam.
På bara tre dagar hade närmare 18 000 klickat på objektet på nätet och lördagens visning mellan Söderbykarl och Stabby väntas bli mycket välbesökt.

Annons

Under 34 år, fram till 1950, verkade byggnaden som stod färdig 1916 som skola och den ägdes då av församlingen. 1964 togs skolan över av en privatperson och 1978 köptes fastigheten av ett konstnärspar som bland annat använt byggnaden som ateljé.

De senaste två åren har byggnaden stått oanvänd och säljarna är barnen till konstnärsparet.

På övervåningen finns två lärarbostäder kvar och på nedre plan finns stora och lilla skolsalen, en gymnastiksal/kapprum och en slöjdsal. I rummet som verkat som gymnastiksal hänger ribbstolarna kvar på väggarna. Till huset hör även en förrådsbyggnad om 80 kvadratmeter som också har utedass och garage. Tomten är på 7500 kvadratmeter.

Du har väl NT:s app? Ladda ner gratis till din iPhone här eller till din Android här .

Utgångspriset är satt till 1,5 miljoner kronor. Men det kommer att krävas en viss renovering av framtida ägare.

– Tak och fasad har stora renoveringsbehov, men huset är välbyggt på en bra grund så min uppfattning är att det mycket väl kan stå kvar 100 år till, säger Gunnar Schüler på Mäklarringen som ansvarar för försäljningen.

Och förhandsintresset är det inget fel på.

– Det har ringt och mejlat massor med folk och på Hemnet har snart 18 000 personer varit inne och tittat efter tre dygn. Normalt är det mellan två och tretusen efter tio dagar, säger Gunnar Schüler som ser fram emot visningen som sker på lördag mellan 13 och 15.

– Det blir kul att se om det kommer några som kanske har gått i skola här, säger han.

Se även: Norrtelje tidning på plats – TV från visningen av skolan

Se hela fastighetsannonsen här.