Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen Nyamko Sabuni!

Nu är Nyamko Sabuni vald till ny partiledare för Liberalerna. Det kommer bli mycket spännande och se vad det innebär, men genom att vara tydlig i frågor som väljarna faktiskt ställer, har hon goda möjligheter att lyfta Liberalerna.

Anmäl text- och faktafel

Med Nyamko får vi en realistisk partiledare med en stark liberal kompass och som vill att hela Sverige ska blomstra, som vågar sticka ut och som har gedigen erfarenhet. Hon har varit integrations- och jämställdhetsminister i regeringen Reinfeldt och är därför politiskt erfaren. Hon har varit hållbarhetschef inom näringslivet och har därför erfarenhet och kunskap om hur näringslivet fungerar, en viktig egenskap för en liberal ledare. Allt kryddat med tydlig grön profil och med goda kunskaper om hållbarhet, miljö och klimat.

Nyamko har ett omvittnat gott ledarskap; det är tydligt och hon stärker personer i sin omgivning. Hennes möjlighet att bli en helt ny förebild för många svenskar är stor. Som uppskattad minister i regeringen Reinfeldt har hon också bra förutsättningar för att återskapa goda relationer till de andra Allianspartierna. För att Alliansen ska utgöra ett trovärdigt regeringsalternativ i nästa val ska betydelsen av det inte underskattas.

Det är ingen hemlighet att vårt parti kämpat mot lågt väljarstöd under ett antal år. Men en ny partiledare är det nu dags att vända denna trend. För Sverige behöver ett grönt liberalt idéparti som står fritt från särintressen, som förankrar sina förslag i vetenskap och forskning och som värnar om både samhällsekonomin och frihet för alla, inte bara för de starkaste.

Robert Beronius (L), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel