Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkänd 30-åring misstänkt för Ica-misshandel

Den 30-årige man som på måndagen överföll två anställda på Ica Rimbo, släpptes ur häktet fyra dagar tidigare. En av de misshandlade blev allvarligt skadad.

Han är välkänd av polisen för flera tidigare våldsbrott.

Så sent som i torsdags släpptes mannen ur häkte i samband med att han dömdes för att ha hotat att sticka en kniv i halsen på en polis som omhändertog honom för fylleri på busstorget i Norrtälje den 27 mars.

Domen omfattade även ett snatteri på Ica Flygfyren och ett brott mot vapenlagen sedan mannen burit en så kallad butterflykniv på allmän plats.

30-åringen dömdes till 7 500 kronor i böter men då han suttit frihetsberövad som anhållen och häktad ansågs straffet redan vara verkställt och han var fri att gå hem.

På måndagen anhölls han alltså på nytt misstänkt för grov misshandel på Ica.

Mannen ville inte prata med polisen utan kommer att höras under tisdagen då han har sin advokat närvarande. Polisen vet därför inte vad han har för inställning till brotten.

– Men vi har en film från affären som visar vad som hände, kriminalinspektör säger Sabiene Karlsson vid Norrtäljepolisen.

En av de anställda blev allvarligt skadad i ansiktet vid misshandeln medan den andre undkom med förhållandevis lindriga skador.

Åklagaren kommer att begära mannen häktad.