Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfylld kulturmånad i Köpenhamn

En hel månad av kulturevenemang - det väntar nu i Köpenhamn.
Under hela februari pågår Wondercool, med konserter, design och
gastronomiska höjdpunkter.

Annons

Musik, design, konst, arkitektur och mat - under Köpenhamns kulturmånad går nio olika festivaler och institutioner samman för att skapa en salig blandning av kulturupplevelser. Vintern ska inte vara ett hinder för livsglädje och nöje, det är något av festivalens motto. Och programmet är brett. Copenhagen Cooking är en av de festivaler som bidragit till månaden. De anordnar bland annat "taste of emotions" i Nikolaj Kunsthal, ett experimentellt middagsevenemang där gastronomi och konst blandas. Enligt arrangörerna kommer videokonst att förstärka den kulinariska upplevelsen.

Varje lördag kommer man också att kunna ta en båttur med en av kanalbåtarna i Köpenhamn. Båten släpper av passagerarna vid sex olika restauranger, till exempel Lumskebugten, där man får smaka på deras signaturmåltider med musslor.

Mängder av evenemang

Sammanlagt blir det sextio olika kulinariska evenemang. Man kommer också att kunna se mängder av konserter. Bland annat fyller de två etablerade festivalerna Frost och Winter Jazz staden med musikevenemang. Den danska trion The Mountains gör exempelvis världspremiär, i den vackra byggnaden Christian IV:s bryggeri.

Man kan också se på "matteater" och gå på gratis fester i bland annat Royal Danish Arsenal Museum.

Läs hela programmet på: www.wondercoolcopenhagen.com.