Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtog 8-åring - dömd till fyra års fängelse

En 49-årig man boende i Norrtälje kommun våldtog sin särbos 8-åriga dotter vid fyra olika tillfällen. Nu har han dömts mot sitt nekande vid Södertörns tingsrätt till fyra års fängelse.

Annons

Våldtäkterna skedde under 2013. Oftast i den 49-årige mannens bostad i Norrtälje kommun. Hans särbo och hennes då 8-åriga dotter var ofta hemma hos mannen och vid flera tillfällen när mamman arbetade var hennes dotter ensam med honom. Då skedde också de flesta av övergreppen.

Händelserna uppdagades när flickan började tala med andra barn och vuxna vad hon varit med om.

Mannen har suttit häktad sedan början av maj i år och i mitten av juli dömdes han till fyra års fängelse vid Södertörns tingsrätt.

Mannen anser att han är oskyldig och menar att flickan våldtagits av sin pappa och projicerar det på honom.

Han hävdar också att han inte kan ha förgripit sig på flickan vid ett av tillfällena eftersom han och barnets mamma hade ett uppehåll i förhållandet då. Något som inte finner stöd i mammans berättelse.

Södertörns tingsrätts bedömning är att det står utom allt rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till fyra fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt ofredande.

Han ska samtidigt betala 200 000 kronor i skadestånd till offret.