Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsam oxfilétjuv på Väddö åtalas för nio brott

Den 23-åring som övermannades av kunder på Ica Väddö får en heldag i tingsrätten för att gå igenom alla åtalspunkter.

23-åringen försökte stjäla oxfilé värd nära 5 000 kronor på Ica Väddö den 1 februari. När Icahandlaren Mats Ryderborn försökte stoppa honom utanför butiken blev han våldsam, men kunder och personal kom till handlarens undsättning.

Mannen åtalas nu för stöld av oxfilén och misshandel samt försök till misshandel av Mats Ryderborn, som genom att ducka undgick några slag.

Eftersom han hotat att skada eller döda Ryderborn och de två kunder som hjälpte till att stoppa honom, åtalas han även för olaga hot. 23-åringen åtalas även för ofredande för att ha spottat en av kunderna i ansiktet.

LÄS MER: Man försökte stjäla oxfilé för 5 000 kr på Ica – hölls fast av personal

LÄS MER: [+] Mats på Ica Väddö grep in när våldsam tjuv försökte fly

23-åringen har även varit inblandad i flera brott på Storgatan i Järna utanför Södertälje på nyårsafton. Han åtalas för misshandel efter att ha slagit en man i ansiktet och förargelseväckande beteende, då han urinerat på allmän plats och inför allmänheten på nyårsafton.

Han åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott för att ha använt och innehaft narkotika och narkotikaklassade läkemedel vid två tillfällen.