Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsam olycka med stulen bil

Tre personer skadades i en våldsam trafikolycka på E18 vid Södersvik strax efter fem på torsdagskvällen.

En bil som stulits strax innan från en adress i närheten, kördes utan att stanna rakt ut på E18 i korsningen vid Södersvik, en halvmil före Kapellskär. 

Den blev då påkörd av en bil, med två personer i.

Kollisionen blev våldsam. Den påkörda bilen slungades över vägen och genom viltstängslet.

Föraren av den stulna bilen, en man i 50-årsåldern och från Norrtälje kommun, fördes allvarligt skadad med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. De två personerna i den andra bilen skadades också och fördes även de till Karolinska. En av dem är allvarligt skadad men inte livshotande.

Båda bilarna var registrerade på adresser i Norrtälje kommun.

Polis, ambulanshelikopter, ambulans och räddningstjänst var på plats och det bildades långa köer med bland annat många långa utländska och svenska långtradare på väg mot färgeterminalen.

Vägen stängdes av i båda riktningarna efter olyckan som inträffade kvart över fem. Halv sju öppnades ett körfält vilket gjorde att trafiken kunde släppas på växelvis förbi olycksplatsen.

Enligt de första uppgifterna skulle tre personer ha slungats ut på vägen. Men enligt vakthavande polisbefäl var det inte så.