Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägstandarden måste förbättras i de norra kommundelarna

På sistone har Norrtelje Tidning i en uppmärksammad artikelserie förtjänstfullt beskrivit de bristfälliga vägarna i den norra kommundelen. Väg 76 till exempel, har helt enkelt blivit för smal efter uppsättningen av skyddsräcken.

Förare av lastbilar och bussar vittnar om de trånga vägarnas beskaffenhet, där till och med backspeglarna kan slå i mot varandra, i värsta fall, när långtradare möts. Boende och fritidsboende är rädda att färdas på vägen för bilar som kör för fort och rädda för de många breda och stora långtradare med timmerlaster som trafikerar vägen till Hallstavik. Polisen i regionen anser också att väg 76 är regionens mest riskfyllda väg.

Vintertid bidrar dessutom Roslagsvädret med sina snö- och isbelagda vägar till ytterligare risk. Man kan med fog påstå att det är ett under att inte fler allvarliga olyckor har skett än hittills.

Boende, fritidsboende, chaufförer och bygdens många företag med flera tycks vara helt överens: något måste göras! Minns den tragiska bussolyckan i Lejsta 2007 när två bussar krockade på den smala vägen. Sex unga människor förlorade livet. Först därefter beslutade man att bygga om vägen. Vi vill att något görs åt väg 76 innan någon dör!

Ännu så länge är det bara Trafikverket och dess ansvariga tjänstemän som inte har tagit problemet på allvar. Sannolikt har de inte har tillräckligt med information och underlag om incidenter utöver den officiella olycksstatistiken, eller så vet de inte vad bygdens många människor egentligen tycker.

Det är dags att ändra på förhållandet! Vägar liksom övrigt utbud av övriga infrastruktur och bostäder är viktiga grundfundament i samhällsutvecklingen för Hallstavik med omnejd. Förändring och utveckling kommer dock aldrig av sig självt. Det växer fram genom att människor går samman och ställer krav.

I Häverö socialdemokratiska förening har vi bestämt oss. Vi vill vara med och driva vägfrågorna vidare, fram till kloka val och beslut. Vi noterar till vår glädje och belåtenhet att vi får stöd också från de andra partiernas lokala företrädare!

Aleksandar Srndovic (S)

Göran Härngren (S)

Anders Lidén (S)

Maija Kohtanen (S)

Taisto Hautala (S)

Markus Persson (S)

Mikael Salmi (S)

Stig-Olof Sandin (S)

Lennart Svenberg (S)

Häverö Socialdemokratiska förening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel