Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägbygget fortsätter trots semestertider

Visning under lördagen för allmänheten.

Bygget av Västra vägen i Norrtälje rullar på i god takt och tidsplanen ser ut att hålla. Det säger Christina Eklööf, nöjd projektledare från Trafikverket.

Trots semestertider kommer en del av arbetet med vägen att fortsätta under sommaren. Det handlar i första hand om uppbyggnad av vägkroppen och om utlastning av berg.

Sprängningarna får dock vila under en period.

Under lördagen, bjuder Trafikverket tillsammans med Norrtälje kommun och entreprenören NCC in till visning av tunneln genom Lommarberget. Det är dessutom ett tillfälle då allmänheten har chans att lämna synpunkter och ställa frågor om projektet.

– Hittills har vi fått in ett fåtal synpunkter och de är framför allt kopplade till Bryggårdsgärdet, säger Christina Eklööf.

I det området blir den nya vägen en barriär där det tidigare varit möjligt att röra sig mer fritt. För att hjälpa gång- och cykeltrafikanter att under byggtiden hitta de närmsta vägarna finns en särskild karta på Trafikverkets hemsida .

Inför sommaren vill Christina Eklööf också påminna om att vägbygget är en byggarbetsplats som kan locka till sig bland annat skollediga barn och ungdomar.

– Det är bra om föräldrar kan hjälpa till och hålla ett vakande öga. Vi vill minimera risken för olyckor, säger Christina Eklööf.