Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väddöklass tar plats i SVT:s nya dramaserie

I våras fick eleverna i klassen Skutan på Elmstaskolan ett ovanligt uppdrag. Att spela en busig skolklass i SVTs nya serie Tjockare än vatten.

Annons

Under måndagskvällen har serien Tjockare än vatten premiär i SVT1 . Klassen Skutan som går i årskurs 3 på Elmstaskolan fick vara med som statister under inspelningen i maj förra året. De spelar en skolklass som besöker ett pensionat. Under inspelningsdagen fick de hoppa i soffor, plinga på klockor och föra så mycket oväsen som de bara kunde. Trots en intensiv dag med lång väntan och många omtagningar tycker eleverna att det var jätteroligt att vara med.

Några av barnen fick även vara med vid inspelningen av flera andra scener. Noel Rosén, 9 år, och Willma Hållinder, 9 år, är två av dem som var med under flera inspelningsdagar. De berättar om en dag när de fick leka på stranden.

– Det var roligt att springa med badleksakerna. Jag hade en stor krokodil, säger Noel Rosén.

Skutan tycker att de ska bli roligt att se sig själva på tv. Men det är lite pirrigt också.

– Man kanske inte vet hur man ser ut. Det var så länge sedan, säger Willma Hållinder.

Klassen fick ett tillskott på 4 400 kronor i klasskassan för sin insats. Pengarna planerar Skutan att använda till en klassresa till Barnens Ö under våren.