Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Väddödagen är som vår nationaldag"

I morgon, fredag, är det dags för Väddödagen i Älmsta park. Evenemanget väntas locka både lokala och långväga besökare. – Det här är som vår nationaldag på Väddö, säger Mats Ryderborn, ordförande i Väddöbygden ideell förening.

Annons

Efter att Elmstanatta gått i graven beslutade några eldsjälar på Väddö att de ville göra något liknande, fast i mindre skala. – Elmstanatta var jätteroligt men det blev ett för stort projekt att ro runt. Vi ville satsa på ett evenemang som har mer lokal anknytning och resultatet blev Väddödagen, förklarar Mats Ryderborn.

Dagen kommer att bjuda på alltifrån speedway och vattenskotrar till lokalt hantverk och fiskdamm.

På scenen kommer bland annat ”Judith och Judith” underhålla och man får även besök av vinnaren från förra årets Väddötalang, cellisten Elias Tholén. – Jag tycker att detta är vårt bästa scenprogram någonsin och många av uppträdandena kommer garanterat ge ståpäls, säger Mats Ryderborn.

Ett av de mest besökta upptågen under dagen är ”Kanaldraget”, där de tävlande ska försöka dra ner varandra i Väddö kanal. – Det ovanligt varmt i vattnet i år, så det kanske inte är så farligt för dem som förlorar, säger Mats Ryderborn.