Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vad jag vet har ingen gjort det förut”

Tobias Svärd har vunnit det mesta som går inom folkrace och i Semesterracet i Vimmerby slog han till på nytt. Och inte med vad som helst. Svärd gick hela vägen från sista chansen till vinst i A-finalen.– Vad jag vet har ingen gjort något liknande förut, säger den 30-årige Orionföraren.

Annons

Efter en svart flagg i det andra kvalheatet behövde en pressad Svärd vinna sitt tredje.

Det gjorde han också och därmed väntade sista chansen-heatet. Även det tog han hem och av bara farten vann han även D-, C- och B-finalen, och tog sig till A-final.

Där fick Svärd välja spår sist men det var inget som stoppade Orionföraren. På det fjärde varvet av sex tog han sig förbi hemmaföraren Robin Eriksson och sedan styrde Svärd in som etta i mål.

Därmed var uppvisningen fullbordad!

– Det var riktigt, riktigt skönt att vinna A-finalen, säger Svärd till NT-sporten.

Du vinner alltså allt från sista chansen till A-finalen?

– Ja, det är kul att man lyckas. Vad jag vet så har det aldrig hänt förut att någon förare gjort det. Den största anledningen till att jag lyckades är att jag lagt ned väldigt mycket tid, bilen höll ihop bra trots att det var tätt mellan loppen. Och sedan var det mycket tur inblandat.

– Jag var sist iväg i stort sett alla starter, jag fick ju välja spår sist. B-finalen var den som var svårast, där höll det på att skita sig. Han som ledde körde snålt och det var tufft att köra om men jag lyckades till slut.

Hur rankar du den här segern?

– Den är störst i mina ögon. Jag har velat vinna Semesterracet länge, jag tycker att det är den tävlingen som smäller högst. Det var med närmare 700 förare uppdelade i fyra klasser, säger Svärd.