Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Va-försening väcker missnöje

Utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp i Västanvik på Rådmansö borde redan ha varit i gång om tidigare planer följts.

– Vi skulle helst ha velat ha allt klart nu, säger Jan Alexanderson, ordförande i Västanviks samfällighetsförening.

Han håller inte med kommunens va-chef Bertil Rusk om att föreningens syn på ledningsdragningarna bromsar utbyggnaden.

– Förseningen beror på att kommunen förkastat en tidigare projektering och börjat om och för att kommunen inte hinner med, säger Jan Alexanderson.

I förra veckan hölls ett möte mellan föreningen och kommunen där en första etapp av utbyggnaden togs upp. Diskussionerna har bland annat berört framdragning av bredband och återställande av vägmark. Den första etappen innehåller endast 15 fastigheter längst söderut i Västanvik. Ett avtal mellan kommunen och samfälligheten beträffande den etappen ska vara klart innan nyår.

Sedan återstår cirka 95 procent av fastigheterna i området in mot Infjärden. Där väntar samfällighetsföreningen på att kommunen ska återkomma. Enligt de tidigare planerna skulle hela utbyggnaden ha varit klar 2015. De nya förutsättningarna gör att alla fastigheter tidigast kan vara anslutna 2017-2018. Det är kommunens senaste besked.

– Förseningen skapar en osäkerhet för området, särskilt för många äldre som planerar att sälja, säger Jan Alexanderson.