Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utslängd hyresgäst åtalad för hemfridsbrott

Vägrade lämna sitt tidigare boende när hon hämtade sina saker.

Kvinnan verkar ha trivts i den villa i de södra kommundelarna där hon tidigare varit inneboende. När hon i höstas ombads att hämta de sista sakerna i sitt gamla rum kom hon bärandes på en kasse med tequila och öl i syfte att bjuda sin tidigare hyresvärd på en sup. Den tidigare hyresvärden var inte så imponerad av kvinnans erbjudande. Särskilt inte då hon, trots hans ihärdiga önskemål, därefter vägrade att lämna huset.

I efterföljande polisförhör har mannen sagt att han till slut lämnade kvinnan ute på altanen, medan han själv låste huset och åkte iväg. Kvinnan har nu åtalats för hemfridsbrott.

När polisen kom till huset ett par timmar senare var ett fönster trasigt och köket rökfyllt då två spisplattor stod på. Kvinnan anträffades också i huset rejält berusad. Kvinnan nekar till brott och menar att mannen bjudit in henne att sova över, men sedan blivit arg över något och larmat polisen.