Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utökad busstrafik – så påverkas din linje

Utökad trafik på många linjer, framför allt 637, 641, 651 och 656. Nya tidtabellen för bussarna i Norrtälje innehåller många satsningar.

Entreprenören Nobina och SL lanserar flera nyheter i turlistan som träder i kraft den 15 december.

Linje 637 mellan Norrtälje och Singö får 17 fler turer på vardagar och 13 fler på helger. Även buss 636 förstärks med en extra avgång i båda riktningarna.

– Det är hög belastning på bussarna till Väddö i dag och vi ser ett behov av att bygga ut trafiken, säger Daniel Brinck, Nobinas trafikområdeschef i Norrtälje.

Sträckan mellan Hallstavik och Norrtälje förstärks också. Linje 641 får åtta fler avgångar per dag.

Linje 651 mellan Norrtälje och Färsna får tolv respektive åtta nya turer på vardagar och helger. Samtidigt ändras körvägen något i Färsna.

Buss 656 mellan Norrtälje och Solbacka får också utökad trafik, främst på helgerna. Samtidigt görs mindre förstärkningar på linjerna 639, 643, 655, 657 och 658.

Enligt Daniel Brinck får ingen linje färre turer i den nya tidtabellen. Däremot blir den enda dagliga turen på 659:an mellan Sättra och Riala kyrka en så kallad kallelsetur. Det innebär att resenärerna måste ringa och boka turen i förväg.

Nobina klarar trafikökningen med befintliga resurser, uppger Daniel Brinck.

– Det känns jättekul att kunna göra den här satsningen, säger han.