Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmärkt att M genomför ett gammalt MP-förslag

Nyligen kunde vi i Norrtelje Tidning se två blåklädda moderata politiker nöjda skaka hand med varandra och presentera ett nytt försöksprojekt med anropsstyrd kollektivtrafik i Norrtälje. Norrtälje är särskilt lämpat för en sådan verksamhet förklarade trafikregionrådet Kristoffer Tamsons och kommunalrådet Bino Drummond.

Anmäl text- och faktafel

Det här är ett utmärkt projekt och ett förslag som Miljöpartiet drivit sedan länge. Under förra mandatperioden var jag med och lade en motion i landstingsfullmäktige om just sådan försöksverksamhet i Norrtälje kommun. Alliansstyret med Kristoffer Tamsons i spetsen har dock förhalat ärendet, men det är bra att det nu till slut genomförs.

Det politiska spelet där man från början vet att alla motioner som ett oppositionsparti lägger kommer att avslås med hänvisning till att allt redan är bra som det är eller läggs på hyllan, var ett av skälen till att jag under den här mandatperioden inte ville kandidera till fler förtroende uppdrag. Mina mer garvade partikamrater hävdade att man måste jobba på sikt. Droppen holkar ur stenen. Bra idéer kommer ofta tillbaks om de styrande partierna får lägga fram dem som sina egna.

Jag kan nu hoppas att det här blir mer än ett kortvarigt försök. Här finns nämligen en möjlighet att verkligen hjälpa landsbygden att leva och minska bilberoendet.

Det kommer dock att kräva lång tid innan vi kan räkna med att det anammas. Det tar tid att ändra levnadsvanor och det krävs att människor verkligen ser det som en satsning, som når många fler och inte som en besparing av redan befintliga linjer.

Bengt Annebäck (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel