Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utelåsta från stugan – av kommunen

Turerna kring stugan på Kläppen fortsätter. När Naturskyddsföreningen åkte ut nyligen hade kommunen satt ett hänglås på dörren.

Naturskyddsföreningen har arrenderat huset på ön Kläppen sedan 1988, men hyresavtalet med kommunen löpte ut vid årsskiftet. Föreningen har begärt uppskov på flytten.

– Vi har skrivit brev och haft mejlkonversationer med kommunen då det är viktigt för oss att börja planera om vi måste flytta ut från stugan. Problemet är att de inte svarar, säger Per Bengtson, ordförande i Roslagens Naturskyddsförening.

Nyligen åkte Naturskyddsföreningen ut till Kläppen för att titta till stugan – en resa på 13 sjömil.

– När vi kom ut märkte vi att man brutit upp dörren och satt på ett stort hänglås.

Stugan är fortfarande full av Naturskyddsföreningens ägodelar.

– Vi har tydligt bett dem att berätta vad de har för planer, vi vill ha raka rör och tydliga besked. Men kommunen har konstant lekt tysta leken, säger Per Bengtson.

Enligt kommunen har man satt upp låset på grund av att avtalet gick ut vid årsskiftet. Peter Elenfalk, chef för fastighetsavdelningen på kommunstyrelsekontoret i Norrtälje, vill vara tydlig med att uppsägningen gäller och att flytten skulle ha skett före årsskiftet.

– Man har haft gott om tid på sig, så jag ser inga konstigheter i det här.

Naturskyddsföreningen menar att ni inte har gett några raka besked om planerna?

– Det stämmer inte alls. Vi har under ett och ett halvt år gett raka besked. Däremot har man inte gillat svaren, säger Peter Elenfalk.

Den 4 mars ska ärendet upp i hyresnämnden.