Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unungetrio sköt hem SM-guld

Mikko Uusitalo vann kikarklassen – Stefan Lundqvist och Janne Wallerström lagtävlingen.

Annons

Ununges skyttar hade lyckan med sig när SM i gevärsfältskytte avgjordes under påskhelgen i den lilla västgötametropolen Nossebro.

Mikko Uusitalo stod för en knallvinst i kikarklassen efter ha skjutit dagens högsta resultat, 47 träffar av 48 möjliga vilket var riktigt läckert bland alla friska vårvindar. Och sju bättre än närmaste skytt.

38-årige guldskytten Uusitalo, boendes i Hallstavik, har en kort tid inom tävlingsskyttet.

– Jag har motorsportbakgrund från motocross och rally. Skytte har jag hållit på med i princip från sex års ålder, men först på senare tid i tävlingssammanhang, säger Uusitalo.

– Jag fastnade för fältskytte via Ununge då jag kontaktade dem för att kunna skjuta 300-metersskytte. Det har blivit en del korthållsskytte också, men jag brinner inte för det lika mycket som fältskyttet.

Vad tyckte du om SM-skyttet?– Det var enormt välarrangerad, allt fanns på plats och organisationen fungerade felfritt. Naturen är fin i Nossebro. Vi sköt över vatten på en station, ovanligt men kul. Vindarna var tuffa och många hade bekymmer med att beräkna styrka/riktning. Jag körde på ren huvudriktning, vilket var rak nordan, och det höll hela vägen. Det var kul att det gick vägen, förra året var jag nära, men åkte ur på små klantiga fel.

Uusitalo blev inte enda Ununge-skytt att vända hemåt till Roslagen med en medalj.

Duon Janne Wallerström och Stefan Lundqvist sköt hem SM-guldet i föreningslagtävlingen. Wallerström blev dessutom bronsmedaljör i individuella öppna klassen och Lundqvist trea i distriktslagstävlingen, där inte Wallerström ingick.

Rutinerade Lundqvist, som var en av favoriterna i den öppna klassen, gick fram som en ångvält och hade segerläge inför det sista åttonde och sista målet. Där blev det endast en träff av sex möjliga vilket gjorde att han som åtta bommade pallen med ynka två träffar.

– Jag är självklart väldigt besviken över sista målet. Missade att vinden ökat till minst fem sekundmeter, och fick bara en träff. Fem träff hade räckt till segern och tre till silvermedalj, säger Lundqvist och fortsätter:

– I övrigt en tuff och bra SM-bana. Klarade många svårigheter fram till sista målet, även om jag var besviken över att fått några femmor. Nu var det inte bara jag som missade sista målet så det var nog flera som lämnade den stationen väldigt besvikna.