Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik båtmässa ombord på Blidösund

En flytande båtmässa hålls ombord på 103-åriga ångfartyget Blidösund 16-17 maj. Blidösund avgår från Stockholm och angör flera bryggor till slutmålet i Norrtälje, där den blir kvar.

 ”Roslagen ombord” är en båtmässa, som arrangeras av Visit Roslagen 16-17 maj. Ett 20-tal företag visar då upp sina specialiteter.

– Vi vill visa upp det allra bästa och mest inspirerande Roslagen har att erbjuda i form av mat, design, äventyr, aktiviteter, besöksmål, kultur, boende och konferensmöjligheter, säger Gisela Norén på Visit Roslagen.

Blidösund går på fredag från Stockholm 11.15. På väg till Norrtälje angörs Björnhuvud (15.50), Furusund (17.10), Köpmanholm (17.15), Gräddö (17.40), Kapellskär (18.00) och Norrtälje (19.00). Vid Vaxholm och Linanäs stannar fartyget i en hel timme. Det går bra att hoppa på båten längs rutten.

Ellinor Videfors och Martin Wikström sjunger från Linanäs till Norrtälje. Temat är ”Here comes the sun”. Kullehusteatern finns med. På lördagen ligger Blidösund vid kaj i Norrtälje. Roslagens vokalensemble står för sång. Skärgårdsguiden Michael Blum har en överraskning, och guidad visning sker ombord.

På lördagskvällen står David Mattsson från Fejan och kocken på Edblads i Gåsvik, Daniel Tottie, för en unik meny med råvaror bara från Roslagen.