Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga skildrar våren med konst

Under torsdagen ställer några av Rimbos juniorkonstnärer ut på Café Chocolate.

Temat är vårtecken och konstnärerna själva är mycket nöjda. Det är sista kullen dagisbarn från Vallby Hage som axlat uppgiften att visuellt skildra vårens ankomst. Barnen är mellan tre och fem år och har nalkat sig ämnet med entusiasm.

– Vi har pratat om att våren snart är här, berättar förskolelärare Kicki Zotterman. Vi har letat vårtecken, pratat om vårens färger och sedan gjort teckningar med våren som tema.

När Norrtälje träffar dagisgruppen Grodan på Café Chocolate, pustar man ut efter att ha gått till Rimbo centrum från Vallby Hage. Det är en imponerande lång väg att trava för barnens korta ben. På vägen har man satt upp affischer om utställningen i olika affärsfönster.

– De var jättesnälla och vi fick sätta upp våra papper hos dom, säger Ciara som är fem år.

De små konstnärerna njuter av saft och bulle, serverade av Chocolates föreståndare Susanne Pontvik. Den som vill se utställningen, får skynda på; två dagar sitter den uppe.

– Vi fick ställa ut i skarven mellan två andra utställningar, berättar Kicki Zotterman.

För Chocolates kunder blir det en kort vårglimt. För barnen blir det ett minne för livet.