Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Udda höghus i skärgården säljs

Den som vill ha ett eget höghus i skärgården har nu alla chanser. Den före detta lotsstationen i fem våningar i Simpnäs på Björkö är till salu.

Annons

1996 styckade Sjöfartsverket av marken runt Näskubbens fyrplats i Simpnäs. Det blev tre bostadsfastigheter av det som tidigare var personalbostäder och lotsstation.

Alla husen var då i enkel 1970-talsstil utan några moderna faciliteter.

Men alla hade en fantastisk utsikt ut över Ålands hav. Häftigaste utsikten hade förstås lotsstationen i fem plan plus källarvåning.

Och så är fortfarande fallet. Men nu, nära 20 år efter att Sjöfartsverket lämnade ifrån sig ägandet, har fastigheten genomgått en total upprustning, och blivit en modern bostad med allt vad det innebär.

– Ett trevligt objekt, säger fastighetsmäklaren Kjell Johansson i Stockholm, som fått uppdraget att sälja lotsstationen åt den privata ägaren.

Utgångspriset är sex miljoner. För den summan får köparen en bostad om nio rum och kök med värsta utsikten från vardagsrummet fem trappor upp.

En förrådslänga finns också på naturtomten som består av många berghällar.

Bostadsytan är på 170 kvadrat och tomten på 2 800 kvadrat.

Det är, enligt Kjell Johansson, ännu inte bestämt när det blir visning.