Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två påverkade pojkar greps vid busstationen

Privatpersoner tipsade polisen om en pågående narkotikaöverlåtelse vid busstationen under onsdagen.

Annons

Polisen i Norrtälje fick på onsdagseftermiddagen tips från privatpersoner om att två namngivna pojkar, 17 och 18 år, höll på med narkotikaaffärer vid busstationen.

Polisen kunde snabbt gripa och ta in till polisstationen de två som skulle ha köpt narkotika. Båda visade tecken på drogpåverkan. Den ene hade dessutom misstänkt narkotika (spice) på sig.

Båda släpptes efter provtagning men är nu bland annat misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav av narkotikainnehav.

Polisen gjorde även husrannsakan hemma hos den 21-årige man som misstänks ha sålt droger till de två. Mannen var inte hemma, däremot hittade polisen några påsar som de misstänker innehöll nätdrogen spice. 

Det beslagtagna godset ska skickas för analys.

Polisen vill i det här sammanhanget göra alla uppmärksamma på nätdrogen spice. Norrtäljepolisens förundersökningsledare för ungdomsbrott Lars Herbring, skriver så här på facebook:

- Under senaste veckan har polisen kommit i kontakt med ungdomar som ej går att kontrollera helt . De är aggressiva och slåss med sina kamrater, föräldrar, syskon med flera Senast under gårdagen (tisdag, reds anmärkn.) gjorde sig en 17 -åring sig skyldig till våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman med mera efter att ha slagits med poliser. Utredning pågår. Efteråt berättar dessa ungdomar att de har minnesluckor. Var observant på att man tillverkar spice med hjälp av aceton. Det förekommer även råttgift samt tvättmedel. Ungdomarna röker sedan detta och det blir stora konsekvenser för hälsan. Polisen är väldigt bekymrade över detta.