Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två landslag i Norrtälje i helgen

I helgen spelas ishockey på landslagsnivå på Sportcentrum i Norrtälje. Dels pågår Nordic Christmas Cup där fem lokala spelare och norska U18-landslaget deltar, dels har Damkronorna träningsläger.

Nordic Christmas Cup är en turnering för spelare födda 1996-2001. Fem lag deltar. De är Upplands, Södermanlands och Stockholms distriktslag, norska U18-landslaget och ett mixlag betsående av spelare från olika delar av Sverige och Norge.

Yngsta laget är Uppland, där NIK-spelarna Lina Jansson, Leontine Almén och Greta Melin spelar, de två sista är 12 år gamla. Där spelar också trettonåringarna Ida Eriksson och Ida Mattsson, till vardags Hallstaspelare.

Leontine Almén hjälpte Uppland till semifinal mot norska U18-landslaget efter att ha slagit in tre straffar, en av dem på just Norges U18-målvakt.

– En finalplats är väl inte omöjlig, säger Upplands tränare Stefan af Bjur innan semin och poängterar att Lina Jansson hittills räddat 59 av 61 skott under turneringen.

Det är en lycklig slump att Damkronorna har träningsläger samtidigt.

– Tjejerna tycker att det är häftigt och det är bra för dem att se hur seriösa Damkronorna är, hur de tränar och uppträder. Jag tror även att Damkronorna tycker att det är kul att tjejerna tittar på, säger Stefan af Bjur.

– Vi tränar inför Tysklandsmatchen (den 2 januari) och för OS förstås, säger Leif Boork, assisterande coach för Damkronorna.

Hans kollega Anders Ottosson tycker att läget ser positivt ut.

– Deras form är på väg uppåt. Vi har sett en stegrande kurva de senaste matcherna, säger han.

På söndag spelas final, bronsmatch och consolationmatch i Nordic Christmas Cup mellan klockan 11.30 och 16.00. Damkronorna tränar klockan 10.00-11.30 och 16.00-17.30.