Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två års fängelse för knivdåd och rån

En 20-årig man har dömts till fängelse sedan han yxhotat en polis och löpt amok med kniv i Rimbo.

Den 10 april fick polisen larm om att en yxbeväpnad ung man setts gå runt i Rimbo centrum.

Mannen lokaliserades snart till en lägenhet i området. När polisen knackade på bar 20-åringen, som hade berusat sig med en cocktail av amfetamin, cannabis och en rad narkotikaklassad mediciner, yxan på axeln.

Mannen greps efter ett visst handgemäng men släpptes dagen därpå efter beslut av åklagaren.

Ett dygn senare nekades den drogpåverkade 20-åringen inträde på restaurang Topkapi. Han drog då kniv och högg en av krogens gäster i axeln.

När han la benen på ryggen sprang en kompis till den knivhuggne mannen efter. Det skulle han inte ha gjort. Strax efteråt blev även han misshandlad och rånad under knivhot.

Polisens hundpatrull hittade så småningom gärningsmannen som låg och tryckte under ett släp 100 meter från brottsplatsen.

20-åringen har nu dömts till två års fängelse för grov misshandel, försök till grov misshandel och rån. Han ska även betala ett sammanlagt skadestånd på 50 400 kronor till brottsoffren.

Mannen frias samtidigt för åtalspunkterna gällande hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

20-åringen minns inget av knivdådet och rånet på grund av sin drogpåverkan.