Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna efter polisjakt

Två misstänkta tjuvar greps efter en dramatisk natt.

Vid 01-tiden gick ett båtlarm vid Gärdsnäs brygga, Bergshamra, varpå båtägaren ringde till polisen. När polispatrullen kom fram såg de en man bära något som såg ut som verktyg.

– De beordrade mannen att stanna, men han lyckades smita, säger kriminalkommissarie Jan-Erik Thölin vid Norrtäljepolisen.

Mannen försvann till skogs och polisen kallade in helikopter och hundpatrull i sökandet. Spåren tog slut vid vattnet i närheten.

Några timmar senare kom ett annat telefonsamtal till polisen. En privatperson hade sett en skum bil stå parkerad i skogen nära Riala. I bilen, som var falskregistrerad, satt två män. När polisen kom dit förskte de springa därifrån.

– Poliserna kom ifatt och lyckades brotta ner dem. En av männen kändes igen från smitningen vid båtbryggan i Gärdsnäs, berättar Thölin.

Båda greps, misstänkta för försök till stöld. Efter förhör beslöts att männen skulle anhållas.

– Bilen var ombyggd så att det skulle gå lättare att transportera saker med den.

Polisen hittade inget stöldgods vid gripandet. De anhölls senare under torsdagen.