Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Världens största chokladboll

På lördagen slogs ett världsrekord i Norrtälje. En chokladboll på över ett ton tillverkades i Roslagsbageriets tält på hamnkalaset. Alla fick rulla och smaka.

Annons

– Vet ni vad en chokladboll heter på latin? Gigantus enormus, säger konditorn Thomas Persson och skrattar.

Världens största chokladboll håller på att ta form i Roslagsbageriets tält och nyfikna besökare har samlats kring den enorma massan av chokladbollssmet som – med hjälp av bagare och volontärer – ska bli en gigantisk chokladboll.

– Det här blir ett inofficiellt världsrekord som vi länge velat slå, säger Thomas Persson, som driver Roslagsbageriet.

Det officiella världsrekordet ligger i dag på en 507 kilo tung chokladboll. Men Thomas Persson tänkte större.

Under eftermiddagen fanns därför över tusen kilo förberedd chokladbollssmet som sötsugna besökare kunde rulla i kokos och avnjuta med en kaffe.

Smeten beräknades räcka till cirka 13 000 chokladbollar och betalningen för fikat gick till Roslagsblomman, som arbetar för kommunens utsatta barn och ungdomar.

Totalt innehöll smeten 2,9 miljoner kalorier – det är vad en person äter på fyra år.

– Så vill man leva lite enformigt kan man leva på en sådan här, säger Thomas Persson och klappar på den enorma chokladbollssmeten.