Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: ”Upp till var och en om restauranger kommer stängas” – inrikesministern skärper tonen mot trängseln

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Inrikesminister Mikael Damberg (S) skärpte på fredagen tonen mot trängseln som den senaste veckan uppmärksammats på uteserveringar och restauranger.
– Jag vill inte se några trånga uteserveringar. Nu är det upp till var och en av oss om restauranger kommer att stängas eller inte, säger Mikael Damberg (S) inrikesminister på fredagens presskonferens.

På fredagen skickade regeringen ut en begäran till Sveriges kommuner som nu ska redovisa om de ökat sina inspektioner av restauranger och uteserveringar för att se om de håller sig till restriktionerna för att förhindra smittspridning av corona. Mikael Damberg (S), inrikesminster, samlade till en extra presskonferens på fredagsförmiddagen där han skärpte tonen och krävde av Sveriges medborgare att de tar sitt ansvar.

– Vi har alla ett ansvar och en plikt att följa regeringens rekommendationer, säger Mikael Damberg.

På presskonferensen deltog inrikesminister Mikael Damberg (S), Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och Per Follin, smittskyddsläkare och chef vid Smittskydd Stockholm.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här: