Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Tre miljarder till kollektivtrafiken – hör ministern tala om varför här

Isabella Lövin (MP), miljö- och klimatminister och vice statsminister, höll tillsammans med infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) en extrainsatt pressträff klockan 13 på måndagen. Se livesändningen i repris här!

Under pressträffen presenterade Regeringen ett tillfälligt riktat bidrag på tre miljarder kronor till de regionala kollektivtrafikmyndigheterna.

– Du ska känna dig trygg när du åker med kollektivtrafiken och du ska känna dig trygg när du arbetar inom kollektivtrafiken, därför ger vi nu ett extra stöd på tre miljarder, säger infrastrukturminister Thomas Eneroth (S).

Stödet är en förstärkning för att mildra effekterna av minskat resande med anledning av coronaviruset. Satsningen bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Fördelning av pengarna kommer att baseras på biljettintäkternas storlek i respektive region och hanteras av Trafikverket.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här: