Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Tre befaras döda - elva förda till sjukhus

Alla skadade i branden utom en har fått lämna sjukhuset.

Tre personer, två män och en kvinna, är befarat innebrända efter branden i HVB-hemmet i centrala Norrtälje. De anhöriga är underrättade om att personerna är saknade.

Vid HVB-hemmet, som ska vara bemannat dygnet runt, bor vuxna med psykiska funktionshinder.

En fjärde person, som bodde vid hemmet, lämnade det i förra veckan och det är oklart om den personen kommit tillbaka efter stängningstid på måndagskvällen.

HVB-hemmet är godkänt för 14 boende.

Under natten fick elva personer föras till sjukhus, nio boende och två från personalen.

Alla, utom en, hade tidigt på tisdagsförmiddagen kunnat lämna sjukhuset. Den person som var kvar för vård hade inte livshotande skador.

Vid HVB-hemmet bor personer som placerats där av olika kommuner. Norrtälje kommun har fem sådana platser vid hemmet. Nu arbetar kommunens kristeam med att hjälpa och stödja.

Till att börja med kan annex vid vårdboendet användas som nödboende. Sedan är det berörda kommuners uppgift att lösa den fortsatta vården.

Räddningstjänsten genomförde i december 2012 en tillsyn vid boendet utan att det framkom några anmärkningar. Krav på sprinklersystem gäller bara för nytillkomna vårdboenden.