Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se spelning från Tonmaran i Hallstavik

På fredagen fylldes Folkets hus i Hallstavik med musik. Musiker och sångare från förskoleklass till vuxna deltog i Tonmaran. Se bildspel och ett tv-inslag med uppträdande därifrån!

Annons

Först ut var Skebo blåsklass med elever från årskurs 2 och 3: fyra tromboner, tre kornetter och en trumpet under ledning av läraren Göran Lagerstedt inför en förväntansfull publik i alla åldrar. Första låten hette passande nog Let’s begin. Gänget har spelat ihop hela läsåret och repar två gånger i veckan och verkligen kommit långt på så kort tid.

Efter dem spelade Hallsta stråkklass sin allra första konsert. Klassen både sjöng och spelade fiol respektive cello. Klassen övar tillsammans en gång i veckan och dessutom i mindre grupper en gång i veckan. Ingen kunde gissa att de bara spelat i en knapp termin.

Därefter äntrade förskoleklassen från Hallsta skola scenen. De sjöng samtidigt som de använde teckenspråk, flera sånger ur Majas alfabetssånger, bland annat Vi har en ask och Q är så krångligt.

Nästa klass var årskurs 2, också från Hallsta skola, som bjöd på oväntade klanger som ukulele och jojk under ledning av Berit Hasselgärde. De sjöng även Välkommen åter kära sol med text av August Strindberg.

Tonmaran arrangeras årligen av Kulturskolan sedan 2003. Konserterna avlöste varandra under hela fredagen och innehöll alla möjliga genrer och 30 ensembler bestående av barn, ungdomar, lärare och föräldrar från Hallstavik, Älmsta, Skebobruk och Norrtälje.