Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se hunden Alice göra tricks

Hunden Alice Levander, 4 år, från Hallstavik tycker om att köra dockvagn och städa undan leksaker. Se tv på några av hennes konster.

Annons

Förra helgen var Alice på hundutställningen My dog i Göteborg med matte Anna Disenmark och visade tricks.

Alice är en blandras mellan mops och någon sorts terrier, lite oklart vilken eftersom hon kommit till genom ”tjuvbetäckning”.

– Alice är lätt att träna. Hon gör vad som helst för godis, säger Anna Disenmark och skrattar.

Att hon skulle börja med tricks kom naturligt.

– När Alice var liten var hon ganska jobbig och pockande. Hon brukade hoppa och bita en i fötterna för att hon ville leka och ha uppmärksamhet.

Då började de med klickerträning. Klickern ger ifrån sig ett ljud som hunden, genom positiv förstärkning, kommer att associera med en belöning i form av godis.

Efter det har Anna Disenmark gått kurser med Alice i agility och lydnad. Det har gått bra för Alice, trots att mops inte direkt är en ras som förknippas med agility. Nu är Anna agilitytränare i Häverö brukshundsklubb.

På tre år har Alice kommit upp i klass tre i agility, den högsta klassen. Det gick fortare än Anna trodde.

– Första året tänkte jag att vi kanske kunde ta en ”pinne”, men så tog vi åtta.

Nästa steg för Alice och Anna är att kvalificera sig för SM. Kvalperioden börjar i maj.

– Jag tänker att det kanske inte går till nästa år. Men Alice har ju alltid klarat målen med råge, så vem vet.

Har du fler videoklipp med djur? Mejla till [email protected]! (Om filen är för stor, använd tex. tjänsten www.sprend.com).