Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Nya begränsningar för långresor inför loven – hör ministrarna om förslaget här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Regeringen vill kunna begränsa antalet passagerare på tåg och långfärdsbussar inför sport och påsklov. Därför föreslår de nu en ny förordning rapporterar socialminister Lena Hallengren (S) på en extrainsatt presskonferens.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Antalet passagerare får inte överstiga hälften av fordonets sittplatser och ansvarig för att reglerna hålls ska vara den som bedriver eller organiserar resan. Det är regeringens förslag på nya begränsningar som gälla resor längre än 15 mil. Förslaget förslås gälla från 12 februari och reglerna skulle gälla till och med maj 2021.

– Bryter man mot föreskrifterna riskerar man vite eller faktiskt nedstängning av verksamheten, säger Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister, på pressträffen.

Anledningen till åtstramningen är oron som finns för ökad smittspridning under sportlovet och påsklovet.

Den som bokat en resa före reglerna träder i kraft föreslås undantas.

På en pressträffen vid lunch på tisdagen deltog socialminister Lena Hallengren (S) och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Regeringen tänker nu skicka ut förslaget om begränsningar på en snabb remissrunda.