Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Möt Luciakandidat Anna Sernemar

Resor, dans och självklart sång. Anna Sernemar från Norrtälje har flera strängar på sin lyra. Hon är en av kandidaterna till att bli Roslagens Lucia 2013.

Anna Sernemars vardag kantas av båtar, marina skulpturer och ledarskap. Hon går första året på Marina läroverket i Danderyd.

– Det är väldigt roligt. Vi har bland annat fått åka på läger med båt och får öva oss i att samarbeta. I trean ska vi göra en flera veckor lång segling, säger hon.

Förutom skolan är det musiken och dansen som står i centrum i Annas liv.

– Jag har dansat lindy hop i flera år och brukar vara med på Herräng dance camp. I somras jobbade jag på dagarna och dansade på kvällarna.

Hon har tidigare gått i musikklass i Norrtälje.

– Eftersom jag nu går en utbildning utan estetisk inriktning känns det jätteroligt att få vara med i Roslagens Lucia. Då får jag utlopp för sången också.

Hon tycker att arrangemanget har en viktig plats i Norrtälje.

– Det känns bra att bidra till att Lions får in pengar till välgörenhet.

Ett annat stort intresse är att resa. Under novemberlovet var hon och hennes mamma i Venezuela och förhoppningen efter gymnasiet är att ge sig ut i världen.

– Jag, min mamma och min syster bodde i Thailand ett halvår. Det är något jag vill uppleva igen.

Ålder: 16 år.

Bor: Norrtälje.

Gör: Pluggar första året på Marina läroverkets program i ledarskap och kommunikation i Danderyd. Pendlar dagligen med Norrtäljebussen fram och tillbaka från hemmet.

Intressen: Sång, umgås med kompisar och att resa till spännande och annorlunda resemål.

Blir glad av: När man får andra i sin omgivning att skratta.

Lyssnar på: Artister som Adele och Birdie. Lite av allt möjligt. Svårt att välja en speciell genre.

Önskar sig i julklapp: Att det blir snö på julafton.

Så röstar du

Sms: skriv NT LUCIA och kandidatens förnamn, samt ditt eget namn och adress och skicka till 720 01. Kostnad endast trafikavgift.

Med vykort: skriv kandidatens namn samt ditt eget namn och adress och skicka till Lucia, Norrtelje Tidning, 761 84 Norrtälje.